55 de sancţiuni aplicate de către jandarmii constănţeni

1
10

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, care au acţionat în perioada 14-20 iulie a.c. pentru menţinerea ordinii publice în sistem integrat, în zona  de sud a litoralului românesc, respectiv Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche,  au constatat şi sancţionat un număr de 55 fapte de natură contravenţională.

 Dintre acestea, 8 contravenţii au fost sancţionate cu avertisment scris, iar 47 de contravenţii au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 22150 lei.

             Principalele acte normative la care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale sunt:

  • Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice
  • Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite

Exemple:

Joi 17 iulie a.c., M.V. în vârstă de 22 ani, din mun. Bucureşti, a fost depistat de jandarmii constănţeni în timp ce vindea  nămol în sticle de plastic, turiştilor aflaţi pe plaja din staţiunea Jupiter.

În aceeaşi zi,  P.G. în vîrstă de 38 ani, din com. Sascut, jud. Bacău, a fost surprins în timp ce vindea colaci secuieşti şi nămol turiştilor aflaţi pe plaja Neptun.

Persoanele în cauză nu au putut prezenta documente care să ateste legalitatea activităţii comerciale, drept pentru care au fost sancţionate  cu amenzi în cuantum de 500 lei fiecare.

  Reamintim tuturor cetăţenilor, faptul că pot solicita sprijinul jandarmilor prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau când sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

1 COMMENT

  1. bine ca nu au fost amendati administratorii plajelor deoarece nu mai ai nici o bucatica de plaja unde sa-ti pui prosopul,ca nu sunt afisate preturile pentru sezlonguri(20 lei kkm-as pe el),ca sunt o gramada de cretini ce se plimba cu barcile si skyjeurile la nici 20 metri de mal,etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here