nelu-minca
 Scrisoare Deschisă către Leonard Tănase (Președinte ALDE Mangalia), luând ca și judecători pe TOȚI locuitorii Mangaliei, inclusiv pe simpatizanții ALDE:
     Domnule Leonard Tănase, președinte de câteva zile (interesant cât de rapid sunteți dacă, la doar câteva zile de la instalarea în funcție deja vă adresați membrilor ALDE de parcă le-ați fi stăpân, fără să îi cunoașteți, fără să le știți problemele pe care le au ca CETĂȚENI, căci, dincolo de simpatiile politice, acești oameni au necazurile și problemele lor, pe care nu le știți, că nu aveți de unde!) al ALDE Mangalia, am luat act, cu stupoare, de Comunicatul de Presă pe care l-ați emis ieri, miercuri 27 aprilie, anul de grație 2016, în care îndemnați locuitorii Mangaliei să voteze pe un oarecare Iorgus pe care cu atâta aplomb îl susțineți. “Independentul” Zanfir Iorgus (el întotdeauna a fost un independent, căci, nu-i așa, dintr-un impuls de independență, începând cu 1996, s-a fâțâit de la PNȚCD la PSD, de la PSD la PDL, de la PDL înapoi la PSD, de la PDL retur la PSD, iar la PDL, apoi la PSD, iar acum s-a bagat sub umbrela ALDE), este un client frecvent al procurorilor DNA (știe toată Mangalia, tot județul Constanța și toată România despre dosarele penale în care a fost cercetat, și chiar acum, în acest an de grație în care ne îndemnați să-l votăm, unul dintre dosarele penale ale lui Iorgus al dvs se află pe rolul instanțelor de judecată, numai dvs va faceti ca nu stiti!).
     Domnule Leonard Tănase, președinte (de câteva zile!) al ALDE Mangalia, mă stupefiază lipsa dvs de memorie. Bunăoară, în comunicatul de presă pe care l-ați emis ieri, ziceți așa: “In 2012, în urma unei înțelegeri între PSD și PNL, Radu Cristian devenea primarul Mangaliei. În 2016, o altă înțelegere, tot între PSD și PNL, tot la nivel de Constanța, scoate din cursă candidatul anunțat al PSD, cu sansă reală de a câștiga primăria, netezind drumul către un nou mandat pentru primarul PNL în funcție, Radu Cristian”. Păi, domnule Leonard Tănase, proaspăt președinte ALDE (de câteva zile!), nu vă este rușine obrazului față de membrii ALDE, să le subestimați în asemenea hal inteligența? Să vă reîmprospătez memoria: în urmă cu patru ani făceați bătături la tălpi alergând, în văzul lumii, să-l susțineți exact pe cel despre care ziceți acum că a devenit primarul Mangaliei “in urma unor intelegeri”, adică pe RADU CRISTIAN! Înseamnă că și dvs ați fost parte a acestei înțelegeri! V-a revenit memoria, domnule presedinte (de cateva zile!) al ALDE Mangalia? DA sau nu? Nu mie trebuie să-mi răspundeți, ci membrilor ALDE, vă prezentați în fața lor, și le spuneți când ați mințit: când l-ați susținut pe Radu Cristian (si-acum va faceti ca ploua), sau acum când susțineți un personaj și mai sinistru decât Radu Cristian, adică pe infractorul Zanfir Iorgus?
     Ce interes personal aveți în această așa-zisă susținere a lui Iorgus? Ați făcut vreun sondaj de opinie printre membrii ALDE ca să vedeți care e părerea lor despre Iorgus? A, sunteți președintele lor de doar câteva zile, când să-i întrebați? De fapt, prin comunicatul de presă pe care l-ați emis ieri demonstrati un singur lucru: acela că nu vă pasă în niciun fel de ceea ce își doresc membrii dvs, ci vă urmăriți fix un interes personal! Ce v-a promis Iorgus contra acestui mic serviciu? Vreun acționariat în puzderia de firme pe care a furat banii primăriei, adică BANII CETĂȚENILOR MANGALIEI? Mai departe: in comunicatul dvs de ieri domnule Leonard Tănase presedinte (de cateva zile!) al ALDE Mangalia, spuneti asa: “Ultimii 8 ani au fost dezastruoși pentru Mangalia. Ura, scandalurile, incompetența si mizeria din ultimii 8 ani au transformat Mangalia din orașul frumos si viu, în care eram mândri că locuim, în orașul care a stat in frig!”. Așa este, cu o mică corecție: Mangalia a fost distrusă nu în 8 ani, ci în 20 de ani de când niște infractori notorii, printre care și Iorgus al dvs (și mai ales EL!), au pus gheara pe Primăria Mangalia, și-au furat bietul oraș și-au furat de la bieții lui locuitori tot ce se putea fura, mai ales le-au furat VIITORUL!
     Cât privește Mangalia care a stat în frig, vă reamintesc ca exact Zanfir Iorgus al dvs A LĂSAT MANGALIA ÎN FRIG (asa preluind-o, fara sa miste un deget, Tusac, cumatrul lui Iorgus), și, eu, nimeni altcineva, eu, consilierul local Ion Mincă – Primar interimar in 2008 atunci cand Iorgus a facut nenorocirea, m-am zbătut să scot din frig Mangalia, și am și reușit! Neavând memorie bună, dvs nu vă amintiți acest aspect, și nici nu e necesar să o faceți, este suficient că locuitorii Mangaliei ȘTIU CINE le-a redat căldura în case atunci când Iorgus al dvs îi lăsase în frig! Cu stupoare am mai citit, in comunicatul dvs de ieri, ca spuneti asa: “Refuz să fiu un pion în aceste jocuri politice făcute la Constanța și în care nu se regăsesc nicicum dorințele și nevoile noastre, ale celor care locuim în Mangalia”. Păi atât în 2008 cât și în 2012, domnule președinte (de câteva zile!) al ALDE Mangalia, AȚI FOST UNUL DINTRE ACEI PIONI! Iar acum sunteți și mai jalnic decât atunci fiindcă acum sunteți pionul lui Zanfir Iorgus, demolatorul Mangaliei și distrugătorul vieții și viitorului cetățenilor din Mangalia!
     Acum, în mod public, îl întreb eu pe domnul președinte (de câteva zile!) al ALDE Mangalia: Câte locuri de muncă, în afară de cele zece cu care se tot laudă, probabil gândindu-se la rudele pe care și le-a angajat, a creat inculpatul Zanfir Iorgus în timpul mandatului de primar, pentru locuitorii Mangaliei? NICIUNUL! Câtor oameni necăjiți, când i-au bătut în ușa de la Primărie, cu diverse probleme, le-a deschis? NICIUNUIA! Câte locuințe sociale a construit și dat în folosință pentru familiile nevoiașe? NICIUNA! Dimpotriva, Iorgus a demolat casele oamenilor necajiti, le-a promis ca-i „muta in vile”, iar vilele s-au dovedit a fi niste baraci! Care îi este averea reală, făcută din furturi fără precedent din bugetul local? Cum poate explica numitul Tănase, mare susținător al acestui infractor, că dintr-un ingineraș mărunt în șantierul naval, sărăcuț și rupt, Iorgus a ajuns – CÂT TIMP A FOST PRIMAR! – unul dintre cei mai bogați indivizi nu din Constanța ci din țară? A descoperit secretul prosperității din salariul de bugetar la primărie? Să ni-l dezvăluie, să-l știe și locuitorii Mangaliei, inclusiv membrii ALDE, să se îmbogățească și ei! Sau a furat atât de mult încât a nenorocit de fapt acești oameni, lăsându-i într-o sărăcie lucie?
     Zanfir Iorgus a lasat in primarie o datorie de 20 de milioane de dolari, UNDE-S BANII? Pe de alta parte, daca Tanase il sustine pe inculpatul Zanfir Iorgus inseamna ca ii sustine si pe cei doi consilieri locali pe care i-a carat cu el din PSD, in PSD cand era primar Iorgus avand 5 consilieri locali, pe 3 i-a lasat in PSD, doi si i-a carat cu el in ALDE. Ce credibilitate au acestia doi avand in vedere ca atata timp au stat in preajma unui infractor notoriu, naravindu-se in rele de la el?
     În fapt, situația este așa: timp de 20 de ani – de multe ori chiar cu „sprijinul” și manevrele celui care este acum președinte ALDE, semnatar al celui mai penibil comunicat de presă pe care l-am văzut vreodată – Mangalia a fost câmpul de bătaie sau de alianțe între acești doi indivizi (Claudiu Tusac,si Zanfir Iorgus, CUMETRII in familie si la furat!) care, ca primari, au nenorocit și dus în mocirlă cel mai frumos oraș de pe litoralul românesc, perla Coroanei litoralului, Mangalia! Tusac si mai ales Iorgus au furat terenurile și clădirile stațiunii, au nenorocit micii producători, au distrus turismul, au furat banii cetățenilor, au lăsat sute de familii în stradă, au alungat investitori serioși, au batjocorit bunul public, au umilit oameni, și-au băgat banii, făcuți din furturi și falsuri, în conturi din care se ghiftuiesc în timp ce locuitorii Mangaliei mor de foame! N-au ajutat niciodată, nici măcar cu o vorbă bună darămite cu fapta, pe niciun locuitor al Mangaliei!
     De 12 ani, de când sunt consilier local, absolut toți oamenii care au avut necazuri și probleme au bătut la ușa unui singur om, căci știau ca ușa aceea le este în permanență deschisă, iar omul acela nu a fost Tănase, nici Tusac, nici Radu Cristian, și cu atât mai puțin n-a fost Zanfir Iorgus. Omul acela, de multe ori singur împotriva HOȚULUI Iorgus, singurul pe care niciun grup de interese, nici din Mangalia, nici din Constanța și de niciunde, nu a reușit să-l papuseze, sunt eu! Eu, Ion Mincă, căruia toți locuitorii Mangaliei îmi spun „‘Nea Nelu” fiindcă mă știu AL LOR, al oamenilor simpli și necăjiți, mulți dintre ei chiar din ALDE-le care a încăput acum pe mâna unuia că Tănase, marele susținător al inculpatului Iorgus! În timp ce Tusac si Iorgus furau pe capete averea statului și furau pe capete din buzunarele și-așa sărace ale locuitorilor Mangaliei, eu nu mi-am ridicat niciodată salariul de consilier local, l-am donat la diferite fundații, ca să ajut chiar și așa oamenii ce aveau nevoie, oamenii la care Iorgus nici măcar nu se uita, erau prea preocupaț să mai fure o casă, un teren, un viitor al copiilor din Mangalia!
     În concluzie, da, sunt singurul om care mai poate salva Mangalia din ghearele tuturor acestor infractori, și, da, le cer tuturor locuitorilor Mangaliei – inclusiv membrilor ALDE cărora, cu atât tupeu, li se adresa ieri numitul Leonard Tănase! – să vină, cu încredere, alături de mine! Pentru Mangalia, pentru viitorul lor și al copiilor lor!
     Daca ceva din ceea ce am scris nu este real, ii invit pe numitii Claudiu Tusac si Zanfir Iorgus sa ma dea in judecata, pentru ca eu sa dovedesc cu documente si probe indubitabile ceea ce, intr-o mare masura au demonstrat si procurorii DNA: si anume faptul ca ambii sunt niste INFRACTORI! Ce credibilitate mai poate avea unul ca Leonard Tanase in fata propriilor membri de la ALDE, sustinand un infractor dovedit ca Iorgus? Un procuror zelos poate considera atitudinea pozitiva (a se citi slugarnicia!) lui Tanase fata de Iorgus al lui ca fiind, in termeni juridici, FAVORIZAREA infractorului! Iar daca Tanase, Tusac, Iorgus si altii asemeni lor au ceva de spus, ii astept oricand in fata camerelor de luat vederi, al oricarei televiziuni locale sau nationale, la o confruntare in direct! Au curaj sa vina? Eu, da!
     Ion Mincă – Nelu,
     Președinte PRM Filiala Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.