Știm, titlul sună extrem de ciudat, mai ales pentru că această specie este, din păcate și pe nedrept, asociată cu nenorocirile. Dar sperăm că desemnarea ei ca pasăre a anului 2019 este un mic pas spre normalizarea relației noastre cu răpitoarele de noapte.

În 2019, specia anului este cucuveaua, Athene noctua, desemnată în urma votului realizat pe pagina de Facebook a SOR (Societatea Ornitologica Romana).

Răpitoarea de noapte i-a devansat pe ceilalți patru candidați și s-a impus cu un număr de 1593 de voturi. A contat poate povestea ei, faptul că este hulită pe nedrept. Din simbol al înțelepciunii în Grecia antică, a devenit pasărea care prevestea moartea, doar pentru că vânează fluturii de noapte atrași de lumina lumânărilor la priveghi.

“Primul lucru pe care îl facem pentru cucuvea – devine imaginea tuturor membrilor SOR în 2019. Anul acesta, imaginea de pe cardurile de membru SOR este o cucuvea fotografiată de Daniel Petrescu, imagine care a ieșit câștigătoare la concurs. Este al treilea card de colecție, după cele în care am avut pescărașul albastru (2017) și pițigoiul albastru (2018)”, au precizat reprezentantii SOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.