Eforie Nord – Balchik. Aproximativ 60 de mile marine. Acesta este traseul cursei offshore din cadrul 2017 International Sailing Regatta Poseidon – Balchik Dobrogea Cup care se deschide astăzi, 24 mai a.c., la Eforie Nord și care este una dintre cele mai așteptate competiții de bărci mari ale sezonului tocmai pentru că trece de granițele României. Concursul reprezintă rodul unui parteneriat de tradiție româno-bulgar, fiind organizat de Club Sportiv Black Sea Competition, Asociația Black Sea Sailing și Morsky Club Balchik. Sunt așteptate să ia parte la acest concurs peste 35 de ambarcațiuni atât din România, cât și din Bulgaria.

Organizatorii își propun pentru ediția 2017 un target de trei curse scurte (inshore) la Eforie Nord și două la Balchik și una lungă (offshore) între Eforie Nord și Balchick, aceasta din urmă având ca timp limită aproape 22 de ore. Competiția se va desfășura pe parcursul a trei zile, primul start fiind dat joi, 25 mai. Vineri va fi ziua cea mai lungă întrucât se aleargă cursa către Balchick care îi va ține, cel mai probabil, pe mulți dintre concurenți și noaptea pe apă, mai ales dacă vântul va fi slab ca intensitate. Sâmbătă, 27 mai, este ultima zi de concurs în care cursele se vor ține la Balchik.

2017 International Sailing Regatta Poseidon – Balchik Dobrogea Cup marchează startul celei de-a cincea ediții a Romania Cup, (cupă care reunește cinci regatte desfășurate pe timpul verii) și, de asemenea,  debutul Trofeului Black Sea Sailing 2017 aflat la a șasea ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.