calauze 004

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat 12 cetăţeni irakieni, care intenţionau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind ţări din Spaţiul Schengen.

Grupul de migranţi a fost călăuzit de trei cetăţeni bulgari, dintre care doi au fost reţinuţi în zona Negru Vodă, iar al treilea, care călătorea cu un autoturism, în P.T.F. Vama Veche.

  În data de 15.07.2015, în jurul orei 01.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, în apropierea P.T.F. Negru Vodă, un grup de 14 persoane care se deplasa pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.

Imediat a fost declanşată o acţiune specifică a Poliţiei de Frontieră, în urma căreia au fost reţinute 14 persoane de sex masculin, care au fost conduse la sediul P.T.F. Negru Vodă pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că 12 dintre bărbaţi sunt cetăţeni irakieni, doi minori şi 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani, alţi doi fiind cetăţenii bulgari, F.S. şi E.N, de 29 şi 38 de ani.

Grupul de migranţi irakieni a încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge în Germania şi Elveţia, fiind călăuziţi de cei doi cetăţeni bulgari.

Extinderea cercetărilor a condus la depistarea unui alte călăuze, un cetăţean bulgar, în vârstă de 31 de ani, care a încercat să intre în România prin P.T.F. Vama Veche, la bordul unui autoturism marca Ford Galaxy înmatriculat în R. Bulgaria.

În urma controlului, în interiorul autoturismului, au fost găsite 2 grame de substanţă vegetală susceptibilă a fi marijuana, care erau ascunse în propriul telefon mobil, în locul acumulatorului.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, „trafic de migranţi” şi „complicitate la trafic de migranţi”, fapte prevăzute şi  sancţionate de art. 262, alin. 1, art. 263, art. 1 şi 2, respectiv art. 48 raportat la art. 263 din Codul Penal.

Cel de-al treilea cetăţean bulgar, S.I, depistat în P.T.F. Vama Veche, este cercetat şi pentru infracţiunea de „introducere sau scoatere din ţară a drogurilor de risc, fără drept”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 3, alin. 1 din Legea 143/2000 actualizată, fiind sesizat D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa.

În cazul de migraţie ilegală, cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră constănţeni sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de la lângă Tribunalul Constanţa.

La finalizarea cercetărilor, grupul de cetăţeni irakieni va fi predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

“In aceasta dimineata, 11 cetateni irakieni au fost predati autoritatilor de frontiera din Bulgaria. Cele 3 calauze bulgare si un alt cetatean irakian vor fi audiate la Parchet.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.